torsdag, februari 05, 2015

Kärleksmeditation

Allt är energi. Bryter man ner en atom så återstår till slut bara ren energi i form av ljus eller vågrörelser. Det är samma energi som vi och alla stjärnor och galaxer består av. Det är vetenskapligt bevisat. Och det som är så fantastiskt och befriande är att fysiker, biologer, astronomer och metafysiker äntligen möts och börja förstå varandras perspektiv, trots att de kommer till detta möte genom olika dörrar. 

Den gemensamma energin är kärlekens energi. Den allra högsta frekvensen. Enligt indiernas urgamla läkekonst Ayurveda och inom TCM (Traditional Chines Medicine) pratar man om prana eller qi - livsenergi. När vi är friska flödar prana/qi obehindrat i kroppen längs energikanaler (nadi/meridianer) men när vi blir sjuka har energin stagnerat eller blockerats på något ställe.

Av Jonette Crowley*, som är en internationellt känd andlig lärare, har jag lärt mig en enkel men väldigt kraftfull kärleksmeditation.Den hjälper oss att bli mer centrerade och får igång flödet av kärlekens energi så att vi både tar emot och strålar ut den till allt och alla.

Kärleksmeditation
Sätt dig bekvämt med rak rygg, fötterna i golvet, händerna i knät och blunda.Ta några långa, djupa andetag genom näsan ända ner i magen. Tänk att du släpper alla spänningar varje gång du andas ut. Förläng gärna utandningen genom att trycka naveln mot ryggraden och sedan låta inandningen komma av sig själv.

Nu fokuserar du på ditt hjärta. Känn värmen och kärleken som bor där inne. Om du vill kan du föreställa dig att den har en färg. Låt nu känslan/färgen sprida sig ut i hela din kropp.Till varje liten cell. Känn tacksamhet för det arbete som varje cell utför åt dig oavbrutet. Låt nu kärlekens energi stråla ut i ditt energifält runt dig. Som en strålande stjärna. 

Föreställ dig nu att du absorberar kärlek från hela universum. Från alla håll. Absorbera, absorbera, absorbera. Ta emot kärlek från alla håll, helt utan ansträngning. Låt bara energin komma till dig som om du vore en magnet. Sitt så en stund och bara ta emot kärlek.

Föreställ dig nu att du strålar ut kärlek från ditt hjärta till hela universum. Stråla ut kärlek åt alla håll, till alla människor, djur, växter, hav, berg. Till alla stjärnor, planeter, galaxer. Till hela universum utan slut. Bara stråla ut kärleksfull ljus. Ansträng dig inte utan känn bara hur energi flödar ut med lätthet. Energin är evig. Den tar aldrig slut.

Nu kan du både absorbera och utstråla kärlek samtidigt. Det kan inte hjärnan förstå utan låt det bara ske med hjärtat. Din intention styr energin.Absorbera och stråla ut. Avsluta genom att känna sann tacksamhet.

Kom så tillbaka till hjärtat och hela kroppen. Ta några långa, djupa andetag genom näsan. Rör försiktigt på händer och fötter. Sträck på dig. Och när du känner dig redo kan du sakta öppna ögonen.

Var uppmärksam på vad som kommer till dig de närmaste dagarna. Kärlek är en stark kraft. Kärleken kan hela allt. När vi höjer vår vibration så kommer vi också att börja attrahera nya människor, händelser, saker i vårt liv som befinner sig på samma eller närliggande frekvens.Så var uppmärksam!

*Jonette Crowley: http://centerforcreativeconsciousness.com/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar